Microsoft integreert betalingen met bitcoin

Bitcoin, de meest bekende zogenaamde cryptocurrency, heeft lang een wat verdacht imago meegedragen. Dat werd onderbouwd door spectaculaire koersschommelingen en een zwaar fraudeschandaal. Dat negativisme lijkt snel weg te ebben. Steeds meer mensen zijn overtuigd dat de volledig gedereguleerde munt op termijn onvermijdelijk zal worden.

Vandaag maakte Microsoft bekend dat het betalingen in bitcoin mogelijk maakt in Windows Store of in shops waar je Xbox Games, Xbox Music of Xbox Video kan kopen. De optie bestaat voorlopig enkel in de VS. De IT-gigant sluit wel alle risico’s af door het betaalplatform Bitpay als sluis te gebruiken. Zij krijgen de bitcoins binnen en zetten die meteen om naar een reguliere munt.

Microsoft Bitcoin

Wie met bitcoins wil betalen moet eerst een bedrag toevoegen op zijn Microsoftrekening. Dat kan door een bedrag in dollars te selecteren op de website van de maatschappij. Daarna zal Bitpay dat bedrag omzetten naar bitcoins. Bitpay stuurt dan de betalingsinstructies door waarmee je het bedrag kan overmaken uit je bitcoin wallet.

Het bedrag dat je per dag kan overmaken in bitcoin is beperkt tot 1000 dollar voor bitcoinrekeningen die op je eigen naam staan en 5000 dollar voor alle rekeningen waarmee je geconnecteerd bent.

Onze mening: veel bankiers bevestigen al ‘off the record’ dat ze er rekening mee houden dat bitcoin snel mainstream wordt. Ze verschuilen zich voorlopig nog achter de regelgeving om zelf initiatief te nemen. Als grote spelers zoals Paypal en nu dus ook Microsoft bitcoins in hun systemen toelaten is dat een gevaarlijke strategie van de bankiers. De belangrijke nieuwe betaalplatformen zetten wel in op de digitale munt. Zij krijgen een extra argument om marktaandeel in te pikken van de klassieke bankensector in een cruciaal marktsegment. Bitcoin wordt ook een sleutelelement voor de ontwikkeling van de zogenaamde unbanked. Vooral in Afrika groeit dat segment met een duizelingwekkende snelheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.