Baidu neemt belang in Uber

De Chinese zoekrobot Baidu gaat een belang nemen in de app gebaseerde taxidienst Uber. Concurrent Google is al een van de belangrijkste aandeelhouders van het platform. Hoe groot het belang zal zijn dat Baidu neemt wordt allicht op 17 december bekend gemaakt. Dan geven de Chinezen een persconferentie over een investering in een ‘niet met name genoemde start-up met zetel in de VS.’

Eerder namen ook de twee Chinese internetshoppingplatformen Alibaba en Tencent een belang in de app taxidiensten Kuaidi Dache en Didi Dache. Na een investeringsronde eerder deze week blijkt de waarde van Uber op 40 miljard dollar te liggen. De taxidienst kreeg recent ook heel wat tegenkanting. In Spanje en Thailand werd Uber verboden en in ons land gaat de Brusselse minister Pascal Smet een klacht indienen tegen de taxidienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.