Anbang Insurance Group zet de overnameprijzen onder druk

De overname van Delta Lloyd Bank door de Chinese financiële holding Anbang is opmerkelijk. Net op het moment dat de verkoop van de Belgische bankdochter fout leek te lopen vangt de Delta Lloyd Group (DLG) nog een stevige 219 miljoen euro voor haar weeskindje. De noteringen van de groep in Brussel en Amsterdam maakten meteen een sprongetje. Anbang Insurance Group kocht eerder ook al Fidea voor een prijs waarbij sectorwatchers even de ogen fronsten. AG Insurance leek voor veel partijen de meest voor de hand liggende overnemer voor Fidea. Moederholding Ageas heeft een pak cash gebunkerd en wil absoluut het aandeel schadeverzekeringen in zijn portefeuille  opkrikken. Het profiel van Fidea past perfect in dat plaatje en een overname in zijn voorlopig grootste markt zou een belangrijke symbolische meerwaarde gehad hebben. Niet dus. Ageasbaas Bart Desmet liet zich een paar weken geleden ontvallen dat zijn bedrijf niet tegen eender welke prijs koopt. Hoeveel de Chinezen betaalden voor de vroegere KBC dochter is niet bekend maar investeerder Jonathan Flowers heeft de reputatie om zijn verkoopstransacties optimaal te timen.

Anbang Insurance Company laat dus duidelijk merken dat het zeer diepe zakken heeft. Nochtans is het in China geen absolute topmaatschappij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.