Generali speelt in op vervlechting distributie en voegt merken samen in Nederland.

NederlandenvanNuVerzekeringsgroep Generali gaat in Nederland zijn activiteiten onder dezelfde merknaam brengen. Dat betekent concreet dat Generali het directe label De Nederlanden van Nu laat uitdoven. De groep Generali werkt internationaal aan de versterking van een uniform merk en logo. In Nederland zijn overigens wel meer verzekeringsmaatschappijen bezig met een vergelijkbare operatie.

Vooral de onderliggende trend is van groot belang. Maatschappijen hebben er steeds over gewaakt dat consumenten het onderscheid tussen de verkoopskanalen goed bleven ervaren.  Ook de distributie zelf wilde sterke schotten tussen het directkanaal en de merken voor makelaars en agenten. De consument maakt echter steeds minder het onderscheid tussen offline en online. Hij selecteert zijn communicatiekanaal in functie van de aard van de transactie of het moment van de dag. In een dergelijke complexe multikanaalomgeving zorgt de inzet van verschillende merknamen voor verwarring. Ook het verschil in kostenstructuur, die hoofdzakelijk een gevolg was van de verloning van de tussenpersoon, is niet langer aan de orde. De trend naar een transparant opgebouwde prijs waarbij de bemiddelaarsfee onderhandeld wordt tussen de klant en zijn tussenpersoon wordt snel de norm.

Dat versmelting van de merken komt de maatschappijen goed uit. Het actief onderhoud van een merk kost veel geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.