Bankiers lopen best niet meer door het rood in de City

Het stressy bestaan van bankiers in de City leidt bij een aantal tot slechte gewoonten. Haastig door het rode licht lopen of afstomen met een goede fles van het betere nat, het zijn maar een paar futiele voorbeelden. Toch kunnen zij voortaan maar beter uitkijken.  Toezichthouder FCA hanteert na de crisis een absolute zero tolerance en dat leidt soms tot absurde maatregelen. Paul Burrows, een vermogensbeheerder die twintig jaar lang voor Blackrock werkte en dat voor zover bekend zonder akkefietjes deed, had een syteem bedacht om zijn treinticket niet te moeten betalen. In veel Britse stations staan poortjes waar je enkel met je ticket voorbij raakt. Maar in Stonegate waar Burrows woont, staan die poortjes niet. De man wandelde iedere dag de trein in en gebruikte in Londen zijn Oyster openbaar vervoerkaart  om uit te checken. In plaats van 21,50 pond tikte hij slecht 7,20 pond van zijn rekening. Burrows verdient ongeveer 1 miljoen pond per jaar. Hij gaf toe dat hij het systeem al 5 jaar toepaste en regelde de zaak met de treinmaatschappij voor 42.550 pond. Dat vond het FCA echter niet voldoende. Burrows mag voor de rest van zijn leven niet meer werken voor een financiële instelling die onder haar controle valt. De man neemt het blijkbaar nogal filosofisch op maar hij vindt de banning toch lichtjes overdreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.