Bruce Willis kan Trust Bank niet redden

De Russische centrale bank legde vorige vrijdag een reserve aan van 1000 miljard roebel – dat is ongeveer 13 miljard euro. Het geld kan gebruikt worden voor interventies in de banksector. De creatie van de reserve was een teken aan de wand dat er iets zat aan te komen. Vandaag moest de centrale bank al meteen aan de slag. Zonder bijkomende overheidshulp zou de Trust Bank vandaag omvallen. De regering nationaliseerde de bank en pompte er 30 miljard roebel in. Dat komt overeen met 440 miljoen euro. Er is dus nog wel wat reserve beschikbaar maar Trust Bank is slechts een kleine speler in het Russische bankcircuit. De Morgen meldt dat de bank pas op de 29ste plaats staat;

Business Insider merkte gevat op dat er nog een opmerkelijk aspect is aan deze case. Trust Bank gebruikte de Amerikaanse acteur Bruce Willis uitgebreid als uithangbord. Willis staat overal op de website en zijn kop siert de meeste publiciteitsbrochures van de bank. Trust Bank heeft zelfs een Bruce Willis kredietkaart uitgegeven.

screen shot 2014-12-22 at 7.22.14 am Bruce Willis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.