Is er een RSC Allianz Arena in de maak?

Het viel wat tussen de plooien van het nieuws in België maar een van de opvallendste merkversterkende acties in de verzekeringssector kwam dit jaar van Allianz. Het is nog niet meteen zichtbaar maar Allianz wordt partner van voetbalclub RSC Anderlecht. Wat het partnership exact inhoudt is nog niet helemaal duidelijk maar de naam van de verzekeraar zal onder meer op de boardings rond het terrein verschijnen.

Het nieuws was verrassend. Anderlecht heeft een jarenlange band met verzekeraar AG Insurance die ook een loge heeft in het stadion. De verzekeraar beheerde de groepsverzekering van het personeel en de spelers van Anderlecht en het heeft een institutionele band met BNP Paribas Fortis. Dat is de hoofdsponsor en ook de shirtsponsor van de Brusselse voetbalclub.

Onmiddellijk werd de link gelegd naar de bouw van het nieuwe nationale voetbalstadion. Dat zou ook de thuishaven worden van RSC Anderlecht. Allianz heeft op meerdere plaatsen in de wereld geïnvesteerd in multifunctionele stadions waar voetbal een van de centrale activiteiten is. Het meest prestigieuze complex staat in Munchen. Wie met de wagen naar Oostenrijk rijdt om te gaan skiën, passeert wellicht aan de Allianz Arena in Munchen. Het stadion is de thuishaven voor topclub Bayern Munchen maar ook voor 1860 Munchen. Allianz Arena is  een belevingscentrum voor voetballiefhebbers. Er zijn fanshops, themacafé’s , restaurants en een eventruimtes.

In Nice werd het multifunctionele stadion Allianz Rivière neergepoot. Visueel lijkt dit supermoderne complex op de Arena in Munchen maar hier ligt de klemtoon veel meer op duurzaamheid. Het stadion wordt gebruikt door voetbalclub OGC Nice maar er wordt ook rugby en tennis gespeeld en de Rivière is een perfecte locatie voor grote events en concerten. Uiteraard is er een business center en vanaf 2015 komt er ook een commercieel centrum. Het complex heeft 4G, wifi, automatische scanners voor ticketcontrole en een online ticketing systeem.

Ook het stadion in Sydney wordt niet alleen voor voetbal gebruikt. Er wordt cricket en rugby gespeeld en er vinden nogal wat grote concerten plaats.

Klik hier voor de website van Allianz Rivière

In Wenen werd het stadion van Rapid Wien met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een futuristische voetbaltempel die de naam Allianz Stadion zal dragen. Het is opmerkelijk dat hier de typische ovaalvormige structuur wordt opgegeven.

Klik hier voor de website van Allianz Stadion

Topman Wilfried Neven van Allianz Benelux ontkent dat zijn maatschappij gelijkaardige plannen heeft in Brussel. Maar hij doet dat met een opvallende voorzichtigheid. ‘Voorlopig is dit niet aan de orde’, zei Neven. Het is logisch dat Neven momenteel zijn kaarten niet op tafel legt maar het zou vreemd zijn indien Allianz niet mee aan tafel schuift in de discussies over de aanpak van het nieuwe stadion. Verzekeraars zijn op zoek naar rendabele infrastructuurprojecten met een meerwaarde-imago. De hype rond de Rode Duivels maar ook de aanhoudende stroom van jonge talenten die RSC Anderlecht blijft aanboren, kan makkelijk gelinkt worden  aan dit complex. Er is nog een goede reden om een voet in huis te hebben bij de Brusselaars. Einde november maakte RSC Anderlecht een verrassende extra sponsor met een enorm potentieel bekend. De Chinese smartphonereus Huawei wordt smartphone partner bij de Brusselse voetbalclub. De samenwerking gaat niet enkel over naamsbekendheid en slimme telefoons. De Chinezen gaan meewerken aan het digitaliseren van de technische staf, de analyses en de trainingen bij Anderlecht. Dat is ook een uitdaging waar de verzekeringssector voor staat. Verzekeraars die niet snel werk maken van een digitale strategie hebben morgen een existentieel probleem. CEO van Allianz Neven en country manager van Huawei Dirk Pauwels kunnen daar misschien eens een boompje over opzetten in de business lounge van RSCA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.