MCX wordt belangrijke challenge voor Apple PAy

2015 moet het jaar van de doorbraak worden voor Apple Pay en als dat ook effectief gebeurt is het allicht meteen ook de definitieve doorbraak voor mobiel betalen. De banksector gelooft er alvast in. Bijna dagelijks stijgen de hoeraakreetjes op uit het hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Er is echter een belangrijke spelbreker. We schreven eerder al dat een aantal grote ketens weigeren om Apple Pay toe te laten. Dat ging erg ver. Een aantal winkels in die keten sloten  hun NFC lezers af om Apple Pay te blokken.

Zij groepeerden zich in het conglomeraat MCX en werken zelf aan een betaalapp CurrentC. Aanvankelijk woog die groep ongeveer 1000 miljard dollar in aankoopvolume maar ondertussen zijn er een aantal belangrijke nieuwe leden en steeg het aankoopvolume naar 3000 miljard. Walmart is de trekker van het platform maar ook Exxonmobil, Shell, Sunoco, Best Buy en Kmart doen mee. MCX heeft momenteel een aantal pilots lopen voor CurrentC. De verwachting is dat de app medio 2015 live gaat.

http://mcx.com/#2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.