Non wearable RestOn coacht uw slaap

Wearables worden snel gemeengoed maar nu komen de zogenaamde non-wearables op de voorgrond. Op de crowdfundingsite Indiegogo staat een knap staaltje techniek. De RestOn is een digitale slaapconsultant. Het apparaat meet en analyseert de kwaliteit van de slaap. Het toestel meet de tijd die je slaapt, je hartritme, je ademhaling, de bewegingen van je lichaam en de slaapcycli.

RestOn analyseert al die data en geeft ook tips om je slaappatroon te verbeteren. In de uitlezing van de resultaten zit een basis van gamification ingebouwd om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Gebruikers krijgen ook wekelijkse en maandelijkse overzichten waar trends in aangegeven worden. Die trends worden gelinkt aan eventuele bedreigingen voor de gezondheid. RestOn heeft ook een erg knappe FamilyCloud. De resultaten van de familieleden die het toestel gebruiken worden in die cloud gebunkerd zodat de gebruikers ze ongeacht van de plaats waar ze zich bevinden kunnen volgen.

In de Verenigde Staten is de kwaliteit van de slaap een belangrijk aandachtspunt. 46% van de +18-jarigen beweert te weinig slaap te hebben. 70 miljoen Amerikanen hebben een chronisch slaapprobleem. Volgens het National Center on Sleep Disorders Research (NCSDR) kosten slaapproblemen de staat jaarlijks 15,9 miljard dollar. Het is ook de oorzaak van een aantal zware aandoeningen.

Het publiek gelooft alvast in het RestOn. Het objectief was om 50.000 dollar op te halen via Indiegogo maar ondertussen staat de teller al op meer dan 143.000 dollar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.