Bankholding BPCE gaat markt collectieve ziektekostenverzekering aanvallen

In Frankrijk moeten alle bedrijven op 1 januari 2016 een collectieve aanvullende verzekering ziektekosten hebben voor hun volledige personeelsbestand. Daardoor zullen ongeveer 4 miljoen mensen verschuiven van een private verzekering naar een collectief systeem. Het spreekt voor zich dat de verzekeringssector zich nu reeds verlekkert op de commerciële mogelijkheden. Maar ook de banken willen een deel van de koek.

Bankverzekeringsholding BPCE heeft zijn structuur aangepast in functie van die nieuwe markt. De verzekeringstak werd structureel versterkt en duidelijker georganiseerd.

BPCE bezit 72% van de aandelen van Natixis. Die bank heeft 100% van de aandelen van het verzekeringsplatform Natixis Assurances. Het verzekeringsplatform heeft op zijn beurt vijf dochterbedrijven. Natixis Vie, ABP Vie en ABP Prevoyance zijn 100% dochters. ABP IARD is voor 50% in handen van Natixis Assurances, 50% zit bij Maaf. De vijfde dochter, BPCE Assurances, is 60% eigendom van Natixis Assurances, 40% zit bij Macif. Het partenariaat met Macif moet de nodige knowhow garanderen om de nieuwe markt in collectieve ziektekosten professioneel te kunnen aanvallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.