KBC opent ook in kleinere gemeenten een kantoor van de toekomst

De studie van Locatus in opdracht van het Financieele Dagblad over de toekomst van het bankkantoor deed nogal wat stof opwaaien. Volgens Locatus zullen de banken evolueren naar amper 20 tot 30 kantoren op nationaal niveau. Die kantoren zullen ook veel meer gericht zijn op beleving.

Bij ons bewijst KBC dat banken ook nog bereid zijn om te investeren in het lokale netwerk. Het nieuwe kantoor in Vlamertinge ziet er wel compleet anders uit dan de bestaande kanoren. De projectnaam Bamboo verwijst naar de principes waarop het kantoor van de toekomst werd gebouwd. Veelzijdig, snelgroeiend, ecologisch, stevig verankerd, sterk maar toch flexibel, geven ze bij KBC als verklaring mee. Veel kantoren van KBC hebben nu nog een sas met een dubbele deur. Als de klant daar doorheen is komt hij bij een centraal loket. Eenvoudige transacties worden daar meteen opgelost, voor wat gefundeerder advies wordt de klant doorverwezen naar een kantoortje. Die ganse infrastructuur verdwijnt. In het nieuwe concept zijn geen veiligheidsdeuren, geen loketten en geen gordijnen meer. De kantoren worden opgedeeld in een advieszone en een selfservicezone. Klanten die niet meteen geholpen worden, kunnen even wachten in een makkelijke zetel.

Uiteraard zijn de kantoren volgebunkerd met moderne technologie. De medewerkers beschikken over een tablet en ze gebruiken de klassieke websites en apps die de klant zelf ook zou gebruiken. In het kantoor hangen grote schermen. De medewerkers van het kantoor kunnen via beeldbellen een vraag stellen aan een expert in een ander kantoor of in het hoofdkantoor. KBC past in die nieuwe conceptkantoren ook de openingsuren aan. In de voormiddag zijn ze gewoon open. Na de middag wordt er gewerkt op afspraak.

Muntrolautomaat Kantoor KBC schermen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.