Verkoop Ageas Protect Ltd definitief afgerond

Op 6 augustus 2014 kondigde Ageas de verkoop van Ageas Protect Limited aan AIG aan. De transactie werd ondertussen goedgekeurd door de toezichthouder en zal opgenomen worden in de jaarrekening van 2014.

Oorspronkelijk werd een verkoopprijs van 181 miljoen pond aangekondigd maar dat wordt uiteindelijk 197 miljoen pond.  Het hogere bedrag heeft te maken met een achtergestelde schuld van 15 miljoen pond en interesten op het verkoopbedrag. De verkoop van de Levenactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk genereert een nettomeerwaarde van 25 tot 30 miljoen euro, onderhevig aan waarderingscorrecties bij jaarafsluiting. Ageas Protect werd gelanceerd in juli 2008 in het Verenigd Koninkrijk en heeft er op dit moment een marktaandeel van 5% in de Britse levensverzekeringsmarkt.

Ageas is in het VK enkel nog actief als niet- levensverzekeraar. Ageas UK is de derde grootste autoverzekeraar, de zesde grootste algemene verzekeraar en de op drie na grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.