MasterCard ontwikkelt slimme kredietkaart voor BMW DriveNow

Wie in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of Oostenrijk een trip met een BMW wil maken kan lid worden van de BMW DriveNow. Je betaalt eenmalig een vrij beperkte instapfee die levenslang blijft gelden. Er komen dus geen jaarlijkse abonnementskosten meer. Je betaalt enkel nog per minuut dat je een wagen gebruikt en in die fee zitten alle kosten inbegrepen.

DriveNow heeft een handige app waarmee je de vestigingen en de beschikbare wagens kan terugvinden en meteen ook reserveren. In de VS zijn dat overigens allemaal elektrische wagens. In Europa kan dat nog niet omdat de oplaadaccommodatie niet aanwezig is.

Contactloze kredietkaart

BMW en MasterCard hebben samen een contactloze kredietkaart ontwikkeld waarmee een gebruiker de wagen kan openen en starten. De kaart registeert het aantal minuten dat je de wagen gebruikt en de fee wordt automatisch aangerekend. Wie lid is en over zo’n kaart beschikt heeft dus geen identiteitskaart meer nodig en moet zelfs de app niet meer gebruiken.

Met het DriveNow concept combineert BMW een aantal belangrijke nieuwe trends in de samenleving. Het bezit van een eigen wagen wordt door steeds meer mensen in vraag gesteld en lijkt op termijn niet houdbaar. De service wordt ondersteund door moderne digitale communicatie en concept is simpel maar trendy. Voor verzekeraars maar ook voor financiële instellingen is deze evolutie een serieuze challenge. Als het individuele bezit van wagens daalt heeft dat impact op de verkoop van verzekeringen en financieringen. Gecombineerd met het effect van de zelfrijdende wagens  staan de financiële diensten die rond de auto voor een zware uitdaging.

 

Een gedachte over “MasterCard ontwikkelt slimme kredietkaart voor BMW DriveNow

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.