Belfius en Accenture partners van Smart City Institute

De stad wordt weer trendy. In de Europese Unie woont nu al 66 % van de bevolking in steden en tegen 2020 zou meer dan 70 % van de wereldbevolking  in steden wonen. Die evolutie loopt parallel met een verschuiving in de denkpatronen over mobiliteit, huisvesting, werk en onderwijs. Zeker bij de jongere generatie wordt duurzaamheid en levenskwaliteit een kernbegrip. Ondertussen is de impact van de digitalisering ook manifest zichtbaar. De steden van morgen zouden er wel eens heel anders kunnen uitzien. Accenture en Belfius gaan daarom samen met de stad Luik een universitaire instelling starten waar opleiding, onderzoek, innovatie en ondernemerschap in verband met de slimme stad centraal staan. Het gloednieuwe Smart City Institute (SCI) is ondergebracht in de Ecole de Gestion van de Universiteit van Luik (HEC-ULg) en ligt in het verlengde van de activiteiten van de leerstoel Duurzame Strategie van Accenture. Dit is het eerste instituut van dat type dat geïntegreerd is in een management school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.