Toch korting rookmelders bij P&V

Wij publiceerden eerder een artikel over het beleid van de grote verzekeraars inzake de plaatsing van rookmelders. De aanleiding was een suggestie van branddeskundge Tim Renders dat de verzekeraars die plaatsing kunnen stimuleren met een premiekorting. Uit cijfers blijkt dat rookmelders een pak levens kunnen redden.

Op basis van een korte bevraging bleek dat geen enkele maatschappij zulke korting geeft. Uit een late reactie blijkt nu dat er toch een uitzondering is. De maatschappij P&V geeft een korting van 5 % te ontvangen op de verzekeringspremie als er rookmelders geïnstalleerd zijn, op voorwaarde dat de woning in goede staat is. Dat kan blijken uit het bouwjaar, de renovatie van het dak en de elektrische installatie in de afgelopen 10 jaar en een recente reiniging van de schouw. P&V verkoopt haar verzekeringen via haar eigen netwerk en via haar makelaarsmaatschapijen Vivium en Piette&Partners. P&V heeft een samenwerkingsovereenkomst met de levensverzekeringsmaatschappij Ergo. Klanten van Ergo die een woningverzekering willen sluiten, krijgen dus een contract van P&V aangeboden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.