Succes van AFER is niet enkel resultaat van rendement

Gisteren maakte de Franse verzekeraar AFER het rendement van zijn waarborgfonds voor 2014 bekend. Met 3,20% zet de verzekeraar, zoals ieder jaar overigens, een ambitieuze norm. De bekendmaking is in Frankrijk een media-event. AFER speelde het ook op Twitter erg handig uit. Ze kondigden ruim op voorhand het moment van de bekendmaking aan met bannerberichtjes. Daarna gingen ze verder op dat elan met informatie over de maatschappij en het contract zelf.

AFER weegt zwaar door op de markt. De maatschappij beheert 48,3 miljard euro reserves. In 2014 trokken ze 2,18 miljard nieuw spaargeld aan. De verzekeraar heeft 720.000 klanten waarvan 17.000 nieuwe vorig jaar. Dat succes hebben ze bij AFER niet alleen te danken aan het sterke rendement. De maatschappij blinkt uit in eenvoud en transparantie. Op de website staat een uitgebreide en leesbare commentaar over het beheer van het waarborgfonds. Dat doet geen enkele Belgische verzekeraar hen na. Zelfs de berekening over hoe men tot de toegekende rente komt wordt gepubliceerd. Het contract zelf is eenvoudig en duidelijk. AFER speelt met die strategie regelrecht in de kaart van de no nonsense bankklant van morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.