Energie opwekken door te wandelen

Duitse onderzoekers hebben een toestel gebouwd dat energie opwekt door te wandelen. Het apparaatje zit in de hiel van een schoen opgeborgen. Het heeft twee componenten. De shock harvester creëert energie als de hiel op de grond komt. De swing harvester maakt energie als je voet zwaait. Het toestel is gebaseerd op een contact tussen een magneet en een spoel. De energie die zo wordt opgewekt is voorlopig nog erg klein en zeker niet voldoende om bijvoorbeeld een smartphone op te laden. De ontwikkelaars denken vooral aan nieuwe toepassingen zoals een automatische veterknoper. Dat zou voor oudere mensen een belanrgijke innovatie zijn

powershoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.