Is Changetip de killer app die bitcoin laat doorbreken?

De digitale munt Bitcoin maakt snel opgang. De wisselkoers van het betaalmiddel verloopt nog wat hobbelig maar dat is in feite eigen aan het concept. Dat concept heeft veel diepere gronden dan enkel de creatie van een nieuwe munt. Het gedachtengoed dat aan de basis ervan ligt gaat over volledige deregulering van de financiële industrie en de totale ontvoogding van een belangrijke groep mensen die nu verstoken blijven van de welstand die in de wereld gecreëerd wordt. Bitcoin past in feit bij een totaal nieuw samenlevingsmodel met andere waarden en normen.

Een aantal projecten die gebaseerd zijn op bitcoin stralen die waarden ook al uit. Het platform Changetip bijvoorbeeld, laat toe dat je mensen een kleine fooi geeft om ze te bedanken of aan te moedigen. Je kan een bedrag ingeven (maximum 25 dollar) maar je kan het ook wat toffer maken en een bedrag verbinden aan een leuke benaming. Changetip stelt zelf een lijst met symbolische namen voor maar gebruikers kunnen ook zelf zo een lijst aanmaken.

De transacties gebeuren altijd in bitcoins maar op de site van Changetip staat een lijst met de tegenwaarde van die bitcoins in 159 valuta.  De verwerking van de tips gebeurt via sociale media. Onder meer Twitter, Tumblr, Youtube en Reddit waren al aangeschakeld op de fooiendienst. Recent kwam daar ook Facebook bij en dat verandert de dimensie van Changetip toch structureel. Een aantal sectorwatchers denken dat Changetip wel eens de killer app zou kunnen zijn die bitcoin nodig heeft om door te breken bij het grote publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.