Studie SNS | Helft van de Nederlanders spaart voor studiekosten

De Nederlandse bankverzekeraar SNS liet een studie uitvoeren naar het spaargedrag van ouders voor de studiekosten van hun kinderen. In Nederland sparen 86% van de ouders voor hun kinderen en 49% spaart met als specifiek doel om de studies te kunnen betalen. Dat is een stijging met 24% tegenover een jaar geleden. Gemiddeld sparen de ouders 44 € per kind per maand.

Net zoals bij ons wordt studeren ook in Nederland duurder. 80% van de ouders verwacht dat de studiekosten zullen stijgen tot een bedrag tussen 55.000 en 75.000 euro tegen dat hun kind 18 jaar is. Dat enorme bedrag boezemt angst in. 68% van de ouders denkt dat hun kind met een zware studieschuld wordt opgezadeld. 34% verwacht zelfs dat ze de studie kosten zelf niet zullen kunnen dragen. Slechts 1% van de ouders verwacht dat ze meer dan 50.000 euro kunnen bijeen sparen.

SNS studiesparen Infographic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.