Rijgt Fideakoper Anbang nu ook Reaal aan zijn gordel?

De Chinese financiële holding Anbang Insurance Holding zou geïnteresseerd zijn om de noodlijdende Nederlandse verzekeraar Reaal te kopen. Dat meldt het Financieele Dagblad. Reaal is de verzekeringsdochter van de genationaliseerde financiële holding SNS Reaal. De Chinezen kochten vorig jaar al de Belgische maatschappijen Fidea en Delta Lloyd Bank en ze werden ook eigenaar van het prestigieuze Waldorf Astoria Hotel in New York.

Als Anbang inderdaad mee aan tafel schuift zou dat voor de Nederlandse staat een serieuze meevaller kunnen zijn. Het overnameproces van Reaal leek helemaal in de soep te draaien omdat er slechts een geïnteresseerde overbleef. Dat was verzekeraar ASR, gesteund door een aantal privé investeerders. Zij zouden bij het onderzoek van de boeken op een aantal negatieve aspecten zijn gestoten en ze wilden dat laten doorwegen in de verkoopprijs. Met de recente overnames die Anbang deed hebben de Chinezen getoond dat ze niet bang zijn om een zware prijs te betalen. Voor Delta Lloyd Life telden ze 219 miljoen euro neer terwijl Delta Lloyd Group haar weeskindje aan de straatstenen niet kwijt raakte. Het Waldorf Astoria mocht 1,95 miljard dollar kosten. Hoeveel ze voor Fidea betaalden is niet bekend maar het was alleszins voldoende om het sterk geïnteresseerde AG Insurance te doen afhaken. De vraag is of deze snelle groei nog gezond blijft. Anbang heeft een relatief beperkt balanstotaal en de holding is ook vrij karig met cijfers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.