Google maakt betalen via Gmail mogelijk in het UK

Google lijkt zijn betaaldienst Google Wallet wat meer internationale armslag te willen geven. Het gaat Gmail gebruiken om via email betalingen te doen  naar Google Wallet accounts. De functie wordt momenteel uitgerold in het Verenigd Koninkrijk. Iedereen ouder dan 18 jaar kan er binnenkort betalen via Gmail. Er zijn twee opties. Gebruikers van Gmail kunnen zelf een geldtransfer uitvoeren naar vrienden en familie. Je kan ook geld opvragen via Gmail.

De betalingen gebeuren via het icoontje om een attachment te maken. Wie dat aanklikt krijgt een £ teken te zien. Daarna moet je enkel nog het bedrag invullen en de mail versturen. Om het geld effectief te kunnen ontvangen moet je een Google Wallet rekening hebben. Gebruikers kunnen het geld daar laten staan om het te gebruiken voor betalingen of om er aankopen op Google Play mee te doen. Google Wallet kan ook gekoppeld worden aan de debet- en kredietkaarten van de gebruikers. Dat laat toe om het geld ook over te pompen naar die bankrekeningen.

Google neemt het initiatief allicht onder druk van Apple Pay. Apple is volop bezig met het uitbouwen van partnerships met retailers in het UK. Maar ook andere populaire betaalplatformen zoals Venmo, Paypal en Square verhogen hun aanwezigheid op het eiland. Dat is geen toeval. Het beleid in het Verenigd Koninkrijk maakt van digitaal betalen een speerpunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.