Topbenoemingen bij AXA Belgium en Ergo Insurance

ERGO Insurance, de Belgische dochteronderneming van de ERGO-verzekeringsgroep heeft Mark Lammerskitten per 1 april 2015 aangesteld als nieuw lid van de Executive Board en benoemd tot CEO. Mark Lammerskitten (47) is sinds 2010 Managing Director bij ERGO International. Hij leidt het Regional Management in India, Turkije en Griekenland. Daarvoor werk-te hij als Chief Operating Officer (COO) bij de Indiase joint venture HDFC ERGO en in verschillende leidinggevende functies binnen de divisie levensverzekeringen van de ERGO-verzekeringsgroep.

De huidige CEO en COO van ERGO Insurance, Jean Marie Bollen, blijft in functie als COO en hij blijft lid van de Executive Board. Bollen is voortaan verantwoordelijk voor producten, klanten-service en IT. De Executive Board bestaat verder uit Philippe Lison (CCO) en Dr. Tobias Hofmann (CFO). De positiewissel aan de top van de  maatschappij komt een beetje vreemd over. Volgens Ergo Insurance heeft dat te maken met de specifieke expertise van Bollen. Zijn verantwoordelijkheden omvatten de belangrijkste strategische actiedomeinen van de maatschappij. In het uitgebreide Directiecomité  zal hij zijn managerskwaliteiten voortaan op deze buitengewoon belangrijke gebieden concentreren.

Gunter Uytterhoeven | BNP

Gunter Uytterhoeven | BNP

Op Twitter raakte bekend dat Gunter Uytterhoeven, voorheen Director Marketing Communication, Campaigns & Channels bij BNP Paribas Fortis, verkast naar AXA Belgium. Woordvoerder Korneel Warlop van AXA Belgium heeft het bericht op Twitter ook bevestigd. Uytterhoeven wordt er Chief Marketing Officer & Head of Transformation. Uytterhoeven werd bij BNP Paribas Fortis gezien als een van de toekomstige topmensen van de bank. Hij was een van de drijvende krachten achter de lancering van een aantal nieuwe innoverende concepten. Een van die projecten was de opstart van Hello Bank. Die opstart verliep erg moeizaam en dat leidde tot een herschikking aan de top van de bank. Michaël Anseeuw kreeg vorig jaar de verantwoordelijkheid voor de retailtak toegeschoven en nam daardoor ook de leiding van Hello Bank in handen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.