Alibaba zet zwaar in op gezichtsherkenning

Alibaba_jackMaDe Chinese internetgrootgrutter Alibaba heeft met Smile To Pay een veelbelovende applicatie om te betalen met gezichtsherkenning aangekondigd. Het was grote baas Jack Ma hemzelf die Smile To Pay voorstelde tijdens de technologievakbeurs Cebit in Hannover. Jack Ma demonstreerde de technologie ook live. Hij zocht op Alibaba een postzegel van Hannover, scande daarna zijn gezicht en bevestigde de aankoop. De technologie is voorlopig enkel beschikbaar in beta versie. De effectieve lancering van de techniek zou eerst in China gebeuren maar een tijdstip heeft Alibaba daar voorlopig niet opgeplakt. Ze werken overigens ook nog aan een aantal andere technieken om snel en veilig te kunnen betalen met je smartphone. Stemherkenning gekoppeld aan een sleutelzin maar ook het scannen van een tatoeage of zelfs een huisdier worden onderzocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.