Bitcoin gaat sociaal via Xapo

Taringa! gaat de bitcoins verhandelen via het gespecialiseerde platform Xapo. Xapo is op een erg verstandige manier uitgebouwd. Het heeft eerst zwaar geïnvesteerd in veiligheid. Xapo stockeert zijn virtueel geld op servers die zelfs fysiek sterk beveiligd zijn. Ze staan in een offline omgeving in een voormalige Zwitserse legerbasis in de Alpen.

Xapo maakt betalen met bitcoin ook erg eenvoudig. Een rekening openen kan op enkele minuten tijd. Na je aanvraag moet je je smartphone koppelen en een aantal persoonlijke gegevens invullen. Daarna kan je meteen aan de slag. Betalen met bitcoins of bitcoins aankopen kan met een app op je smartphone maar ook met een debetkaart. Geen gedoe dus , geen ingewikkelde transacties.

Xapo Print Screen

Xapo zette onlangs ook een slimme stap naar het bedrijfsleven. Xapo Institutions laat toe dat een bedrijf verschillende rekeningen in bitcoin aanhoudt. Aan iedere rekening kunnen een aantal personen gekoppeld worden die binnen bepaalde limieten transacties kunnen verrichten. In dat klantensegment is veiligheid natuurlijk van cruciaal belang. Vandaar dat ze zichzelf het Fort Knox van de bitcoinindustrie noemen.

Xapo heeft haar bitcoins ook effectief verzekerd. Ze hebben een eigen capitve opgericht op de Bermuda eilanden. De captive wordt beheerd door Willis, een van de grootste makelaars van de wereld. De bitcoins zijn verzekerd tegen diefstal, hacking en een faling van het platform zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.