Belfius, KBC en Bolero hebben app voor Apple Watch

Apple Watch zet de Belgische banksector in beweging. Eerder kondigden KBC en onlinebroker Bolero al aan dat ze een app in de markt zetten die geschikt is voor Apple Watch. Klanten kunnen een aantal beurzen en marktindexen volgen en hun eigen beleggingsportefeuille raadplegen. De app is ook geschikt voor Androïd. Op iTunes zal hij gratis beschikbaar zijn vanaf midden mei.

Vandaag maakt Belfius Bank bekend dat het Belfius Direct Watch lanceert. Dat is een app die specifiek gemaakt werd voor Apple Watch. Klanten kunnen onder meer hun saldo opvragen. Ze moeten eerst een minimum- en maximumsaldo ingeven in Belfius Direct Net (internetbankieren) en in Belfius Direct Mobile (smartphone app). Via Direct Watch kunnen ze daarna nagaan waar het saldo zich bevindt ten opzichte van de limieten. Belfius is ervan overtuigd dat ‘wearable computing’ een grondstroom uitmaakt die op termijn een revolutie zal teweegbrengen in ons dagelijks leven en ook onze bancaire gewoonten ingrijpend zal veranderen. Belfius Direct Watch kan nog voor de  zomervakantie gedownload worden op iTunes.

De vraag blijft echter wanneer Apple Watch zelf beschikbaar zal zijn. CEO Tim Cook bevestigde tijdens de persconferentie over de kwartaalcijfers  dat de polscomputer in juni in een aantal extra landen beschikbaar wordt. Of België en Nederland daarbij zijn is niet meteen duidelijk.

applewatch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.