Amerikaanse verzekeraars zetten drones in

De Federal Aviation Administration (FAA) geeft de Amerikaanse verzekeraar Erie Insurance toelating om drones in te zetten. De maatschappij mag de drones inzetten op haar eigen terreinen maar ook voor inspecties, risico-analyses, risicomanagement, preventieve taken en underwriting. De toelating is gebonden aan een aantal veiligheidsmaatregelen. De hoogte waarop ze vliegen en de snelheid zijn beperkt. De drones moeten altijd in het zicht van de bestuurder blijven en er moet een tweede controleur aanwezig zijn. De drones mogen ook enkel overdag vliegen.

Eerder kregen ook verzekeraars State Farm, USAA en AIG al toelating om drones in te zetten.

“Drones will help our claims adjusters get an early look at potential damage without putting themselves in harm’s way due to unsafe conditions, such as on a steep roof or at the site of a fire or natural disaster. The sooner we can get in and assess damage, the sooner we can settle claims and help make our customers whole again so they can move on with their lives.

Gary Sullivan | Erie Insurance

Dat niet iedereen het altijd even serieus meent met de inzet van drones ziet u in dit filmpje. Drones met een knipoog.

Klik hier voor het persbericht van Erie Insurance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.