De Goudse Verzekeringen stopt productie leven

Michel LamieDe Nederlandse maatschappij De Goudse Verzekeringen wil zich terug trekken uit de sector levensverzekeringen. Dat is opmerkelijk. Met ongeveer 700 medewerkers en een omzet van ruim 556 miljoen euro is de maatschappij een van de grotere spelers in de Nederlandse markt. De Goudse Verzekeringen is in handen van Geert Bouwmeester die het bedrijf oprichtte toen hij 22 was.

Volgens bestuursvoorzitter Michel Lamie gaat de verzekeraar zich volledig richten op schadeverzekeringen voor KMO’s. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) publiceerde enige tijd geleden een studie die aangeeft dat de productie van individueel leven bij verzekeraars in Nederland allicht zal terugvallen naar nul. Lamie houdt er rekening mee dat de omzet in leven voor zijn maatschappij zal dalen maar de portefeuille van De Goudse Verzekeringen is nog voldoende groot om hem in de boeken te houden.  Een verkoop is dus nog niet aan de orde. De winstbijdrage van de levenportefeuille is voorlopig nog groter dan die van de schadetak. De bestuursvoorzitter wil die winst gebruiken om de schadetak sneller te laten groeien. De maatschappij wil wel ieder jaar evalueren of een verkoop van de afdeling leven aan de orde is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.