Friendsurance herverdeelt reserve voor schade tussen verzekerden

In Duitsland bouwt Friendsurance aan een nieuw model voor verzekeringsdistributie. Het platform werkt uitsluitend online en het deelt zijn klanten op in kleine groepen van minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers. De opdeling gebeurt op basis van het type verzekering. Het is ook mogelijk om zelf een groep te maken op basis van Facebook- of Linkedin contacten. De premies die de groepsleden betalen worden opgedeeld. Een deel gaat naar de verzekeringsmaatschappij (60%) en een deel blijft in een groepspot (40%). Kleine schades worden betaald uit de groepspot. Als er grotere schades zijn springt de verzekeringsmaatschappij bij. Wat aan het einde van het jaar overblijft in de groepspot wordt herverdeeld tussen alle groepsleden. Klanten kunnen nooit meer betalen als de basispremie die oorspronkelijk gevraagd werd.

In principe doen alle partijen voordeel met dit model. De klanten krijgen een deel van hun premie terug als er weinig schades zijn.  De kosten vor de maatschappijen liggen veel lager omdat ze de kleine schades niet moeten regelen. Er speelt ongetwijfeld ook een stukje sociale controle op misbruik en fraude waardoor de schadestatistieken lager zullen zijn.

In 2013 hebben meer dan 90% van de verzekerden in het systeem een terugbetaling gekregen. Friendsurance werd in 2010 opgestart. Momenteel heeft het bedrijf al meer dan 40 personeelsleden. Er zij meer dan 50 maatschappijen aanwezig op het platform.

Friendsurance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.