Max optimaliseert spaardeposito’s

Niet alleen in België staan enorme sommen geld gebunkerd op spaarrekeningen die nauwelijks nog wat opbrengen. Ook in de VS speelt dat fenomeen. Online spaarbanken trachten er de spaarders van te overtuigen dat hun bedrijfsmodel met lage overheadkosten toelaat om hogere rentevergoedingen te geven. Gary Zimmerman en Richard Wu spelen in op dat fenomeen. Ze ontwikkelden het softwareprogramma MaxMyInterest. Dat vergelijkt voortdurend de rente bij een aantal onlinebanken en traditionele banken. Gebruikers van het systeem kunnen hun klassieke bank- of spaarrekening linken. MaxMyInterest zorgt zelf voor een brede screening van het aanbod van online banken. Wie instapt geeft het systeem de machtiging om maandelijks geld te verschuiven naar de online rekening die de hoogste rente geeft. Gebruikers kunnen een bedrag instellen dat altijd beschikbaar moet zijn op hun klassieke rekening. Als het saldo onder die limiet daalt wordt er automatisch geld getransfereerd vanuit de minst rendabele online rekening. Gebruikers kunnen ook zelf ingrijpen en geld transfereren.

MaxMyInterest houdt rekening met de FDIC-verzekering. Dat is een systeem dat deposito’s verzekert bij fraude of als de bank over kop zou gaan. Standaard is de limiet 250.000 dollar per rekening en per bank maar er zijn afwijkingen mogelijk.

De vergoeding voor het gebruik van MaxMyInterest bedraagt 0,2% per trimester op het beheerd vermogen. Er is geen minimumbedrag nodig om in te stappen in het systeem.

Gar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.