Online betalen verschuift snel naar mobiele toestellen | Survey Adyen

ADYENUit de Mobile Payments Index van technologiebedrijf Ayden blijkt dat 27,2% van alle internetbetalingen via een mobiel toestel verloopt. In het vierde kwartaal van 2014 was dat nog 25,8%. Het aandeel via smartphones bedraagt 16,3% terwijl 13,1% gebeurt via tablets.

In het Verenigd Koninkrijk gaan liefst 44,4% van alle internetbetalingen via mobiele apparaten. In dezelfde periode in 2014 was dat nog maar 36,9%. In Nederland neemt mobiel 29,5% van alle internetbetalingen. Dat is een stijging met 4% op zes maanden. In de rest van Europa bedraagt dat groeicijfer 2% op zes maanden en staat mobiel voor 28,6%. De VS realiseert een groei met liefst 5% en komt nu uit op 26,7%.

Aandeel mobiel in internetaankopen:

  • VK: 44,4% 
  • Nederland : 29,5%
  • Rest Europa: 28,6%
  • VS: 26,7%

Volgens de Mobile Payments Index is de gemiddelde transactiewaarde van betalingen de afgelopen 12 maanden voor alle mobiele platforms toegenomen. Voor het geheel van de mobiele apparaten bedraagt die stijging 37% en is nu 28,27 euro.Het gemiddeld bedrag voor online aankopen steeg de laatste 12 maanden met 28% voor pc’s en laptops en met 30% voor tablets.

De gemiddelde transactiewaarde voor tablets is nu 32,66 euro en daarmee is ze voor het eerst hoger dan het gemiddelde van 31,19 euro voor pc’s en laptops.

Opvallend is de groei van het bestedingsvolume via smartphones tegenover tablets.

  • Transacties via smartphones | Maart 2014: 10,9% ⇒ Maart 2015: 16%
  • Transacties via tabletsMaart 2014: 9,3%  ⇒ Maart 2015: 11,5%

“Tablets may well be approaching market saturation but thanks to retailers and businesses focusing on optimizing the payment process for the channel, they are attracting increasing spend as consumers become more comfortable using these devices to pay for things online,” said Roelant Prins, Chief Commercial Officer, Adyen.

Vorig jaar bleek uit de studie van Adyen dat de tablet bij online consumenten de voorkeur geniet voor het uitvoeren van betalingen met een hogere waarde. Tablets kregen de voorkeur boven smartphonesen soms zelfs PC’s.

Ook opvallend is het dalende marktaandeel van iOS. iOS sloot het eerste kartaal af met 65% van alle mobiele betalingen. Einde maart 2014 was dat nog 69,5%. Android steeg in die periode van 30,3% naar 34,9%. Bij Android gebeuren de mobiele betalingen opvallend veel via mobiele telefoons. (78,2%). Bij Apple zijn die cijfers veel beter gespreid. iPads nemen 47,2% en iPhones 52,8%.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.