Online shop Zalora opent fysieke pop-up store zonder kassa’s

De retailsector experimenteert momenteel om een efficient evenwicht te vinden tussen online en offline handel. In Hong Kong heeft Zalora, een dochterbedrijf van de online gigant Rocket Internet, in dat kader een interessant project op stapel gezet.

Zalora opende een fysieke pop-up store voor kledij maar klanten enkel online kunnen kopen. Alle kledingstukken kunnen in de winkel bekeken en gepast worden. Wie iets wil kopen scant de QR-code op het kledingstuk. De aankoop wordt vervolgens binnen een termijn van ongeveer drie dagen bij de klant thuisbezorgd. Er zijn geen kassa’s in de Zalora pop-up.

Zalora koos voor het concept van een pop-up store omdat het bedrijf de formule op verschillende plaatsen wil uittesten. Eerder testte Zalora haar pop-up ideetjes al uit tijdens weekends.

Moederholding Rocket Internet is een erg innovatief en krachtig platform dat ervan uitgaat dat de klant zijn aankopen steeds meer via de smartphone zal doen. Rocket Internet richt daarom bedrijfjes op die gericht zijn op de dagelijkse consumptie via het internet. Die zijn opgedeeld in drie categorieën: e-commerce, marktplaatsen en fintech bedrijven. Het platform kiest bewust voor een strategie buiten de Verenigde Staten en China, allicht omdat daar de concurrentie van andere online bedrijvenplatformen te sterk uitgebouwd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.