Online retailer Zalando stelt strategie bij

GapDe Duitse online shop Zalando stuurt zijn strategie bij. Zalando is, net zoals de meeste van zijn West-Europese concurrenten overigens, ingericht als een winkel die zelf verschillende merken aanbiedt.  Bij online giganten zoals het Chinese Alibaba is dat anders. Alibaba is louter een platform waar merken hun eigen online shop kunnen inrichten.

Zalando lijkt nu ook te evolueren naar dat model. Deze week opende het trendy Amerikaanse merk Gap een eigen shop-in-shop bij Zalando. Gap en Zalando sloten daarover een exclusiviteitsovereenkomst. Het modemerk is bij ons allicht beter bekend via het zustermerk Banana Republic.

Gap en ook Banana Republic hebben nochtans zelf ook een eigen uitgebreide online shop maar de Amerikanen lijken te kiezen voor de veel bredere impact van Zalando. Zalando kondigde aan dat het in de toekomst nog meer soortgelijke deals wil sluiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.