Paypal Credit krijgt boete voor misleiding klanten

Paypal CreditPaypal heeft in de VS een boete gekregen van 25 miljoen dollar omdat het een aantal consumenten op een slinkse manier betalingen liet verrichten via Paypal Credit. Dat is een soort rollend kredietsysteem waarmee gebruikers van Paypal hun betalingen kunnen uitstellen en spreiden. Paypal Credit werd initieel als Billmelater neergezet. Het product werd ontwikkeld door de Comenity Capital Bank.

De tool is bijzonder handig neergezet op de site van Paypal. De betaalspecialist positioneert het niet als een krediet maar als een betaaloptie. Daardoor gaan veel gebruikers het als de ‘default’ betaalmethode aanvinken waardoor ze altijd op krediet kopen en dat kan volgens het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) niet. Het CFPB stelde nog wel meer gebreken vast aan het systeem. Ze voerden onder meer een zeer slechte administratie wardoor dat klanten onterecht boetes en intresten moesten betalen. Het CFPB legde Paypal een boete op van 25 miljoen dollar, een  bedrag dat de betaalspecialist onmiddellijk aanvaardde. 15 miljoen ervan wordt terugbetaald aan benadeelde klanten. Het excedent is effectief een boete.

“PayPal Credit takes consumer protection very seriously. We continually improve our products and enhance our communications to ensure a superior customer experience.”

Amanda Christine Miller, woordvoerder Paypal

De tarieven die Paypal Credit aanrekent zijn behoorlijk fors. De jaarlijkse rentevoet bedraagt 19,99%. De boete voor een late betaling varieert van 5 dollar tot 35 dollar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.