Shazam overbrugt offline-online commerce

De populaire muziekherkenningsapp Shazam krijgt er een extra functie bij. De app kan bepaalde codes lezen die op posters, verpakkingen of in tijdschriften en kranten staan. Die code is de link naar bijvoorbeeld een promofilmpje of een online store.  Shazam overbrugt op die manier de afstand tussen online en offline promotie. Shazam is natuurlijk niet alleen om die applicatie te ontwikkelen maar de muziekapp heeft wel een belangrijk voordeel. Shazam heeft meer dan 100 miljoen gebruikers. Volgens CEO van het platform Rich Riley gebruiken mensen maximaal 25 apps. Shazam kan de nieuwe dienst dus ontwikkelen vanuit een hele sterke marktpositie. De kans dat iemand een nieuwe app gaat downloaden voor iets dat hij al kan met een app die hij al actief gebruikt is erg klein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.