Sociale media campagne voor 10 jaar Allianz Arena

Voetbalclub RSC Anderlecht kondigde een paar weken geleden aan dat verzekeraar Allianz een belangrijke publicitaire partner wordt. Anderlecht wordt allicht ook de huurder van het nieuwe voetbalstadion dat in principe op Parking C, naast de Brusselse ring, gebouwd wordt. In dat stadion zullen de Rode Duivels ook hun thuiswedstrijden afwerken. Het project wordt gerealiseerd door Ghelamco, dat ook het stadion van AA Gent bouwde. Klik hier voor beelden van het project op de website van Ghelamco.

Ghelamco Brussels

Het is niet meteen een verrassing dat Allianz prominent opduikt bij een Belgische topclub die betrokken is bij de bouw van een nieuw stadion. Allianz heeft heel wat ervaring opgebouwd met stadionsponsoring. De verzekeraar gaf zijn naam eerder al aan het Allianz Stadium in Sydney, Allianz Park in London, Allianz Riviera in Nice, Allianz Parque in Sao Paulo en Allianz Stadion in Wenen.

Het absolute paradepaardje in die reeks is echter de Allianz Arena in Munchen. Allianz sponsort de Arena al tien jaar en dat levert een paar opvallende statistieken op:

  • Meer dan 24 miljoen mensen kwamen de afgelopen tien jaar naar een voetbalmatch kijken
  • In die periode bezochten 4 miljoen mensen de Arena. Dat is meer dan wat de dom van Keulen kan voorleggen.
  • Er werden 50 UEFA Champions League wedstrijden gespeeld in de Arena, onder meer de finale in 2012 waarin thuisclub Bayern Munchen na strafschoppen verloor van Chelsea.

De stadionsponsoring zorgt op die manier voor een enorme visibiliteit voor de verzekeraar. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het partnership creëerde Allianz de actie ‘My Arena Moment’. Fans kunnen hun favoriete Arena moment op Instagram, Twitter of Facebook plaatsen met de hastag #10yAA. De beste reacties krijgen een prijs.

Een selectie van de meest opvallende reacties wordt bijeen gebracht op een speciaal voor de actie opgezette website. Allianz realiseet hiermee een knap staaltje van community building.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.