Nieuwe communicatiestrategie bij Allianz België

Bruno Peelman (47) is de nieuwe persverantwoordelijke van Allianz in België en Luxemburg. Peelman heeft onder meer bruno peelman Allianz11 jaar ervaring bij thuiszorgorganisatie Familiehulp. Hij deed daar heel wat ervaring op met communicatieplannen op basis van strakke objectieven.

Met de komst van Peelman wil Allianz zich actiever gaan opstellen in de media. Dat zal deels op basis van eigen initiatief vanuit de maatschappij gebeuren maar ook door te reageren op actuele thema’s die in de media opduiken. ‘We maken deel uit van een sterke internationale groep’, zegt Peelman. ‘Als je de Belgische expertise en de expertise van de groep samen legt, hebben we heel wat te vertellen. We kunnen putten uit een schat van informatie en studies die bij Allianz aanwezig zijn. Aan ons om die op een interessante manier naar de Belgische markt te vertalen.’

CEO van Allianz België Wilfried Neven klinkt alvast ambitieus. In het persbericht heeft Neven het over thema’s als de gegarandeerde rente in groepsverzekeringen, de gevolgen van de klimaatopwarming, de toegang tot verzekeringen en het HR-beleid.

De rol van Peelman zal erin bestaan om intern informatie te verzamelen, het juiste aanspreekpunt te vinden en de communicatie te coördineren. Allianz is als groep erg actief in de sociale media maar de Belgische entiteit is daar voorlopig totaal afwezig. ‘We hebben hier wel plannen. Er staat al een en ander in de steigers. Deze zomer en vooral dit najaar schakelen we een versnelling hoger,’ zegt Peelman.

In de volgende uitgave van Imagazine leest u onze visie op de veranderende functie van een persverantwoordelijke in een modern medialandschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.