Delta Lloyd Life werkt aan trendy imago

JVAutreveDe klassieke financiële sector staat onder zware druk van een reeks creatieve start-ups die vaak een lucratief segment van de dienstverlening uitkiezen en daar snel marktaandeel inpikken op basis van innovatieve technologie. Die bedrijfjes slepen geen zwaar en duur verleden mee. Precies omdat ze een trendy imago hebben kunnen ze ook toptalent aantrekken dat geen zin heeft om in een klassiek financieel bedrijf te gaan werken.

Die overweging was een van de redenen waarom de Spaanse bankenreus BBVA 117 miljoen dollar neertelde voor het betaalplatform Simple. In Nederland kocht Rabobank zich in bij betaalspecialist My Order. Rabo plaatste zijn strateeg Michel Dooijes aan het hoofd van het platform maar het ketende ook de bedenker van My Order, Thomas Brinkman, vast met een topfunctie en een aandelenparticipatie. In België startte BNP Paribas Fortis (BNPPF) Hello Bank op. BNPPF steekt niet weg dat het de motor is achter de jonge bank maar de omschrijving van het Hello-team spreekt boekdelen.

Daarvoor is er het Hello Team: ons team van wonderbankiers gespecialiseerd in mobiele apps en bovendien bijzonder vaak beschikbaar, om altijd een antwoord te hebben op je vragen.
Een mobiele bank, eenvoudig, intuïtief en superveilig, waar de bankiers steeds ernstig werken én denken, maar rondlopen op sneakers.

Verzekeraar Delta Lloyd Life (DLL) wil een bedrijfscultuur neerzetten die voldoende aantrekkelijk is voor talent dat bewust kiest voor een werkgever met maatschappelijk engagement. Het duurzaamheidsverslag dat de maatschappij publiceert toont aan hoe de verzekeraar dat wil realizeren. Het personeel heeft bijvoorbeeld geen vaste stek. Je zit waar dat het meest efficiënt is. Wie bij DLL werkt heeft een locker waar je een aantal persoonlijke zaken kan in onder brengen.

Een aantal grote verzekeraars klagen erover dat ze talentvolle mensen missen omdat die niet naar Brussel willen komen. Bij DLL komt 80% van het personeel met het openbaar vervoer. De kantoren van de maatschappij liggen tegenover het Zuidstation wat het iets makkelijker maakt om dat te realiseren. DLL experimenteert met telewerken en wil dat principe dit jaar uitrollen.

De maatschappij speelt ook in op de gevoeligheid van de werknemers om bij een bedrijf te werken  dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt. DLL heeft onder meer een CO2 neutraal kantoorgebouw en de bedrijfswagens hebben een lage CO2 uitstoot.

Cocreatie

DLL kondigt nu ook aan dat het met cocreatie aan de slag gaat. De insteek is tweevoudig. De maatschappij gaat op zoek naar externe partners om sensibilisering, informatie en preventie naar klanten toe te ontwikkelen. Hoe DLL dat precies wil aanpakken is verder nog niet duidelijk maar het bedrijf sluit niet uit dat het daar ook de klanten wil bij betrekken.

Het informatie- en preventieprincipe is al langer populair bij Amerikaanse schadeverzekeraars maar het kreeg een belangrijke boost in levensverzekering door het succes van het Zuid-Afrikaanse Vitality. Die maatschappij coacht klanten naar een gezondere levensstijl en laat verzekeraars die met het platform samenwerken op die manier toe om de premies voor hun klanten eventueel aan te passen.

DLL wil ook de medewerkers betrekken bij cocreatie. Met het Energy-programma wil de verzekeraar de werknemers stimuleren en begeleidien om meer aan sport te doen. Het Inspiration Monday initiatief stimuleert de werknemers van DLL om, naast sportieve initiatieven, zelf met andere ideeën te komen die de werksfeer bevorderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.