Effect stijging langetermijnrente wordt voorzichtig voelbaar

Het Financieele Dagblad (FD) bespreekt vandaag op haar website de opmerkelijke paradox van de evolutie van de vergoedingen voor financiële producten op lange- en op korte termijn. De krant citeert haar Belgische tegenhanger De Tijd die opmerkt dat BNP Paribas Fortis de rente op de spaarproducten met een duurtijd van minstens vier jaar weer laat aantrekken. De bank laat vanaf 1 juni het tarief op termijnrekeningen op vijf jaar stijgen met 10 basispunten en zelfs met vijfendertig basispunten op tien jaar. Ook het tarief van de volksleningen werd aangepast. BNP Paribas Fortis blijft nochtans voorzichtig want de bank heeft geen publiciteit gemaakt over deze aanpassing.

Uit een rondvraag van de Tijd blijkt dat KBC, Belfius en AXA banken geen plannen hebben om de rente aan te passen. Bij Argenta, Crelan en ING was blijkbaar niemand bereikbaar voor commentaar. Argenta werkt met een externe persdienst. Crelan en ING hebben een eigen perswoordvoerder.

De vergoeding op spaarproducten die gebonden zijn aan de kortetermijnrente lijken in België niet te bewegen. BNP Paribas Fortis voerde vorige week zelfs nog een daling door voor de rente op haar spaarrekeningen. Ook in Nederland lijkt de daling van die rentevergoedingen op korte termijn aan te houden. Het FD merkt op dat Rabobank en recent ook ABN Amro en ING de rente verder verlaagden. Ook nichemaatschappijen zoals Knab en Leaseplan Bank pasten hun rentevergoedingen recent naar beneden aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.