Facebook plaatst beacons bij gebruikers Place Tips

Facebook startte in januari met Place Tips, een functie die handelaars en retailers toelaat om zichzelf te promoten via de sociale netwerksite. Gebruikers van de Facebookapp die een plaats bezoeken die geregistreerd is in Place Tips, krijgen alle updates en foto’s te zien die hun vrienden daarover postten. De handelaar kan zelf ook extra informatie toevoegen. Het potentieel van Place Tips is uiteraard enorm maar tot nu toe exploiteerde de sociale netwerksite die mogelijkheden niet echt.

Het aantal gebruikers dat de pagina van Facebook mobiel bezoekt stijgt explosief en dat is voor Facebook blijkbaar een reden om een serieus tandje bij te schakelen en het potentieel van Place Tips commercieel aan te zwengelen.

fb-mobile-monthly-active-users

De gespecialiseerde technologiewebsite Re/code schrijft dat handelaars in de VS, die hun zaak registeren op Place Tips, een gratis beacon krijgen van Facebook. Beacons zijn kleine apparaatjes die, via Bluetooth, een link leggen met de Facebook app op de smartphone van een klant op het moment dat die in de buurt komt. Het beacon stuurt een push-bericht uit dat de klant in kwestie moet aanzetten om bepaalde producten te overwegen. Op de site van Facebook staat alle relevante informatie over beacons.

Facebook beacon

De combinatie van Place Tips en Facebook beacons kan snel een enorme troef zijn voor Facebook. Via Place Tips kunnen mensen op basis van interactie met hun netwerk naar specifieke handelaars gestuurd worden. Ter plaatse kunnen ze via de beacons informatie opnemen over specifieke acties en voordelen. Deze nieuwe applicaties zijn een serieuze uitdaging voor Foursquare en Swarm. Zij azen al een tijdje op de markt van geolocatie ondersteunde marketing voor handelaars.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.