DELA verhoogt tarieven in Nederland

DELA UitvaartDe lage langetermijnrente speelt niet alleen de levensverzekeraars parten. Ook de uitvaartverzekeringen zijn verplicht om in te grijpen. In Nederland hebben de coöperanten van DELA een premieverhoging van 2,18% goedgekeurd vanaf 1 januari 2016. Die verhoging is deels het gevolg van de indexatie van de prijzen van de uitvaarten zelf. Daardoor zouden de premies met 1,74% stijgen. De extra verhoging met 0,44% is het gevolg van de extreem lage rentestand.

Het DELA-Uitvaartplan is gebaseerd op en marktrente van 2,75%. Als de marktrente zich tussen 2% en 2,75% bevindt kan DELA vorstellen om het tarief aan te passen. Is de rente lager dan 2%, dan gebeurt de aanpassing automatisch. Van 1 mei 2014 tot 30 april 2015 was de rente op 20 jaar gemiddeld 1,56%, dat is 0,44% lager dan de ondergrens van 2%. Naast de indexatie worden de premies extra verhoogd met dat percentage.

Volgens Marysia Kluppels, marketing- en communicatiemanager van DELA België, geldt de tariefverhoging niet voor de Belgische klanten.

DELA heeft in Nederland 3 miljoen leden in de coöperatie. De leden zijn vertegenwoordigd in de Algemene Vergadering. Die bepaalt het beleid van de coöperatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.