Europeanen zwaar onderverzekerd voor ernstige ziektes | Swiss Re

Bruce Hodkinson Swiss ReDe Europeanen zijn sterk onderverzekerd voor de financiële gevolgen van ernstige ziektes. Dat blijkt uit het European Insurance Report van herverzekeraar Swiss Re. Het rapport van Swiss Re is gebaseerd op een bevraging van 13.000 mensen in 13 landen. Een belangrijke groep van de respondenten slaagt er volgens de studie niet in om 40% van het inkomen te behouden als ze geconfronteerd worden met een ernstige ziekte. Zonder de tussenkomst van de sociale zekerheid zou dat slechts 15% zijn. De totale verzekeringsgap bedraagt ongeveer 750 miljard euro, rekening houdend met het feit dat mensen in zulke gevallen minstens 60% van hun inkomen nodig hebben.

“Although people in the survey were aware of the potential shock that a sudden disability or illness could have for them financially, there are still many people without enough protection and who are reliant on state welfare,”

Bruce Hodkinson, Swiss Re’s European Head of Life and Health Reinsurance.

Levensverzekeraars en ziektekostenverzekeraars, ook in België, focussen vooral op de opbouw van pensioen, de organisatie van financiële planning en de betaling van effectief gemaakte kosten. Door die enge visie missen ze een enorm potentieel aan maatschappelijk relevante productie. De bestaande dekkingen voor invaliditeit en zware ziektes zijn niet mee geëvolueerd met de vooruitgang van de medische wetenschap. Zware ziektes zijn in een aantal gevallen gecontroleerd chronisch geworden of kunnen, na een weliswaar erg intensieve behandeling, opnieuw genezen. Die veranderde context vraagt om andere verzekeringsdekkingen die veel minder absoluut zijn. Tegelijkertijd kunnen de verzekeraars, via een creatieve invulling van dat risico, ook een maatschappelijk belangrijke lacune opvullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.