Topman Lloyds Bank waarschuwt klassieke banksector

lloyds_bankingTerry Cordeiro, Head digital transformation bij Lloyds Bank, sprak straffe taal tijdens het Tug Life pop-up event dat plaats vond in de rand van de Tech Week in Londen.

Banks are in danger of becoming the plumbing if they don’t work out their new role in the Financial eco-system as the storm of innovations continues to rain down on the industry.

Cordeiro waarschuwde dat niet enkel de start-ups een bedreiging zijn voor de traditionele banken. ‘Vooral de nieuwe challengers met een banklicentie zoals Atom Bank, Starling Bank en Metro Bank hebben een ander strategisch model  dat vernieuwend is voor de manier waarop we bankieren’, zei hij.

Lloyds Bank werkt zelf aan een nieuwe toekomst op basis van vier pijlers: beter gebruik van consumentendata, vertrouwen en beveiliging, bankieren vermenselijken en innovatie. Lloyds heeft 5 miljoen klanten die mobiel bankieren en de bank bekijkt hoe ze die mobiele dienstverlening nog kan verdiepen. Via het investeringsprogramma Co-opetition wil Lloyds een samenwerking met innovatieve start-ups opzetten. Dat is een strategie die we bij de meeste grote banken momenteel zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.