Tarief autoverzekering Kroodle op basis van big data

Twee jaar geleden startte het verzekeringsplatform Kroodle op in Nederland. De maatschappij, een dochterbedrijf van Aegon, noemde zichzelf de eerste Facebookverzekeraar. Dat was maar gedeeltelijk waar. Kroodle gebruikte de interface en de login van Facebook als ingang maar eenmaal op het platform kwam je in een weliswaar blitse website-omgeving terecht. Het aanbod van Kroodle was helemaal gemaakt om de Facebookgeneratie aan te spreken. Trendy marketing, heldere taal en innovatieve polisvoorwaarden. De communicatie gebeurde papierloos en Kroodle was meteen een bommetje in de sociale media.

In het eerste jaar verdween stichter Marnix Zwart om zijn geluk in Azië te gaan proberen. Ook de tweede sterkhouder, Perry Koorevaar, stapte op en startte een eigen bedrijfje. Aegon haalde Dennis Westerhuis terug uit de States en dropte hem in de pilootstoel bij Kroodle. Westerhuis maakte een zware bocht met het jonge verzekeringsbedrijfje en stuurde Kroodle in de richting van een innovatieplatform waar vooral met big data wordt geëxperimenteerd.

Op de gespecialiseerde website amweb.nl noemt Westerhuis zijn werkmethode een lean start-up. ‘We zetten dingen snel in de markt om ze op een gecontroleerde manier met een beperkt aantal gebruikers te testen’, zegt hij. ‘We krijgen feedback, passen aan en zetten het opnieuw in de markt.’

Kroodle werkt momenteel aan een nieuw concept voor autoverzekeringen. Het vertrekpunt voor Carkroodle is de kentekenplaat van je wagen. De maatschappij koppelt die aan een reeks data. Daarna komt er een stick op de OBD-poort van de wagen. Die leest het rijgedrag van de chauffeur. De data worden aan de gegevens van een reeks wetenschappelijke onderzoeken getoetst en die mix bepaalt uiteindelijk de hoogte van de premie.

Westerhuis wil overigens niet alleen intelligente verzekeringen gaan aanbieden.  Hij wil allerlei diensten rond de wagen gaan aanbieden. Als het systeem van de wagen bijvoorbeeld een mankement aangeeft kan de Kroodle app de chauffeur naar een dichtbijgelegen garage loodsen. Dat kan ook gecombineerd worden met loyalty en promotievoordelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.