Google ontwerpt super health tracker

google_wristband_health_deviceWearables zijn een hype en vooral de zogenaamde health trackers, toestelletjes die een aantal gezondheidsfuncties meten, gaan bijzonder hard. Het Google-X team, dat eerder al spraakmakende projecten zoals Google Glass, de zelfrijdende wagens van Google en een slimme ooglens ontwikkelde, zet een nieuwe standaard neer in dat segment.  De wonderboys hebben een armband in mekaar geknutseld die een uitgebreide reeks lichaamsfuncties kan meten maar die ook omgevingsfactoren opvangt. De armband meet onder meer je polsslag, je hartritme, je temperatuur, het geluid in de omgeving en de intensiteit van het licht.

Het meest speciale aan de armband is zijn accuraatheid. De resultaten zijn bijzonder nauwkeurig en gedetailleerd. Ze zijn ook beschikbaar als een permanente stroom data. Bij Google hebben ze bewust gekozen voor die aanpak omdat de armband niet bedoeld is voor het grote publiek maar voor de medische industrie. Artsen kunnen de armband gebruiken om patiënten te volgen waarvan ze denken dat ze een risico lopen. Het stukje toptechnologie zal dus voorlopig niet vrij te koop zijn in de markt. De wizzkids van Google-X verwachtenw wel dat elke patiënt die op onderzoek moet, de armband tijdelijk zal dragen. Op basis van de data is een veel correctere diagnose mogelijk.

Google zal de armband produceren in samenwering met een medisch bedrijf. De productie van de ooglens die het glucosegehalte van een gebruiker meet wordt geproduceerd door het Zwitserse Novartis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.