AG Insurance wil werknemers op sociale media

Het imago van werknemers op de sociale media kunnen een stevige impact hebben op de reputatie van de werkgever. Bij AG Insurance benaderen ze die vervlechting vanuit een positief kader. De verzekeringsmaatschappij stimuleert de werknemers zelfs om een sociale medianetwerk op te zetten en daar ook een aantal beroepsgerelateerde aspecten in te vervlechten.

AG Insurance geeft zijn werknemers wel een aantal tips om hun profiel op een kwalitatieve manier op te bouwen. Dat gebeurt met een filmpje op youtube.

Werknemers krijgen bijvoorbeeld de raad om hun privacy-instellingen goed te overwaken. Beestjes en kindjes zijn leuk maar de gevolgen van culinaire en andere uitspattingen worden best alleen aan een beperkte groep van vrienden getoond.

De verzekeraar geeft de werknemers ook het advies om de profielen van de maatschappij zelf goed te volgen en bepaalde posts te delen met vrienden. Het meest evidente voorbeeld daarvan zijn vacatures.

AG Insurance plaatst een aantal tips op het intranet en raadt de werknemers ook aan om de experts van de communicatie-afdeling te contacteren als ze vragen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.