Gratis wi-fi in New York dankzij Google

Bij ons werden de laatste exemplaren vorige maand verwijderd maar in New York heeft Google grote plannen met de oude telefooncellen. De maatschappij heeft Sidewalk Labs opgericht, dat is een dochterbedrijf dat de ongeveer 10.000 telefooncellen in de stad moet ombouwen naar wi-fi antennes. Google wil op die manier gans New York van gratis en supersnel wi-fi voorzien. De telefooncellen zullen overigens ook opladers voor smartphones en een scherm met een gratis internetconnectie krijgen.

Het plan is om de installatie in New York dit najaar te realiseren. Sidewalk Labs wil daarna hetzelfde plan uitvouwen in andere grote steden.

De uitbouw van een wereldwijd snel en gratis wi-fi netwerk kan een belangrijke impact hebben op het strategisch model van de mobiele operatoren. Bellen via wi-fi wordt snel populair maar de definitieve doorbraak is afhankelijk van de beschikbaarheid van een krachtig netwerk. Als dat gebeurt heeft de verkoop van telefoonabonnementen geen meerwaarde meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.