Trendy bedrijven niet populair bij jonge beleggers | Peiling BinckBank

Infografiek BinckBank BelgiëBinckBank maakte onlangs bekend dat het aantal beleggers met een leeftijd onder dertig jaar meer dan verdubbelde over een periode van tien jaar.  Midden 2013 waren 22,5% van de beleggers jonger dan dertig. Begin 2015 was dat al 32%.  Binckbank heeft 61.221 beleggersrekeningen in België.

Die jongeren blijken echter niet meteen te kiezen voor de zogenaamde hippe aandelen. De bank legde de jonge beleggers een lijst van dertien disruptors voor: Apple, Amazon, Twitter, GoPro, Facebook, Alibaba, Tesla, Google, Netflix, Tripadvisor, eBay, Linkedin en Yahoo. Slechts 4,71% van hun beleggingsportefeuille blijkt  geïnvesteerd in een van die trendy bedrijven. Toch is die score het dubbele van de oudere doelgroep, die slechts 2,18% haalt. Apple is met een zesde plaats de enige disruptor die voorkomt in de top50. Bij de jongere doelgroep kiest 38,5% voor Apple. Het staat met stip bovenaan de lijst van dertien. Tesla haalt 31% terwijl Google slechts 10,5% scoort. Facebook (6,5%) en Alibaba (5,5%) sluiten de top vijf. Over alle leeftijdscategorieën heen is Ageas het populairste aandeel bij de BinckBank klanten. Nyrstar, KBC Group, Arcelor Mittal en Ablynx maken de top5 compleet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.