Braintree en Stripe gaan kooppins van Pinterest ondersteunen

Pinterest BuyPinterest zet een grote stap om zijn enorme commerciële potentieel waar te maken. De sociale netwerksite lanceert pins met extra informatie over de producten die er op staan en met een koopknop. Aanbieders kunnen de pin ook voorzien van opties. Wie bijvoorbeeld kledij aanbiedt kan verschillende kleuren of prints als optie geven. De zogenaamde ‘rich pins’ worden voorlopig enkel op iPhone en iPad ondersteund. Pinterest heeft ook zijn zoekfuncties uitgebreid. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een categorie van goederen selecteren en dan een maximumbedrag ingeven dat ze willen spenderen.

Volgens general manager of Monetization Tim Kendall worden twee derden van alle pins geplaatst door zakelijke gebruikers.

De betalingen gebeuren voorlopig nog met een klassieke credit card en dat is een behoorlijke hinderpaal. Pinterest wordt immers vooral mobiel gebruikt. Braintree, een dochterbedrijf van PayPal, post op zijn blog dat ze werken aan een appgestuurde betalingsoptie. Ook betaalspecialist Stripe zou samenwerken met Pinterest. De integratie van die betaaloptie kan een machtige commerciële machine doen ontstaan.

Braintree wint niet enkel aan de introductie van kooppins. De site zal ongetwijfeld veel meer bezoekers trekken waardoor ook het potentieel van advertenties sterk verhoogt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.