Verzekeraar maakt reconstructie auto-ongeval via Google Streetview

TelematicsDe Britse verzekeraar Admiral gaat Google Streetview gebruiken om de exacte omstandigheden van een auto-ongeval te ensceneren. Wie een polis onderschrijft bij de maatschappij krijgt een stukje hardware mee dat de bestuurder moet inpluggen in de 12 volt aansluiting van zijn wagen. Dat toestelletje kan 1000 impulsen per seconde verwerken en is ontworpen door Redtail Telematics. Het meet permanent een reeks parameters over het rijgedrag van de bestuurder.

Als er een ongeval gebeurt kent de maatschappij onmiddellijk de plaats van het incident maar ook de snelheid van de wagen, het remgedrag van de bestuurder en de impact op de wagen. Alle meetgegevens worden door Google Virtual Maps gehaald en daarmee kan Admiral het ongeval erg secuur reconstrueren.

Met het systeem kan Admiral de premie voor een autoverzekering koppelen aan het rijgedrag van de bestuurders. De analyses sluiten ook een pak fraudegevallen en betwistingen uit. Dat genereert een enorme besparing. Na een ongeval kunnend e hulpdiensten ook veel efficiënter worden ingezet.

Dr Colin Smithers, CEO Redtail

Redtail’s INR Advanced enhanced data capture will enable insurers to manage their claims costs much more effectively, and translate this cost benefit into better prices and features for motorists. It stems from our focus on providing deeply integrated and customised solutions tailored to the needs of the insurance and other automotive industries, and – as a result – it maximizes benefits for both customers and drivers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.