Barclays ontslaat topman

Barclays logoBarclays ontslaat zijn Chief Executive Antony Jenkins nadat hij het vertrouwen had verloren van zijn directiecomité. Dat maakt Barclays zelf bekend in een zeer omstandige mededeling. De belangrijkste reden voor het ontslag lijkt een verschil in visie te zijn over de toekomst van het strategisch model voor Barclays. Jenkins was nog maar drie jaar in functie. Hij wordt ad interim vervangen door voorzitter John Mc Farlane. De vroegere voorzitter van Aviva was vorig jaar binnengehaald nadat de bank een paar schandalen moest doorspoelen waardoor het ook in aanvaring kwam met de Britse regelgever.

Barclays is al de vierde grootbank die zijn topman dit jaar aan de kant schuift. Eerder gebeurde dat al bij Standard Chartered, Credit Suisse en Deutsche Bank. Het bewijst dat de sfeer in de sector zeer gespannen en zenuwachtig is. De strakke regelgeving maar ook de gevolgen van de digitalisering zetten de banksector onder zeer zware druk.

“I reflected long and hard on the issue of Group leadership and discussed this with each of the Non-Executive Directors.  Notwithstanding Antony’s significant achievements, it became clear to all of us that a new set of skills were required for the period ahead.  This does not take away from our appreciation of Antony’s contribution at a critical time for the company.”

Sir Michael Rake, deputy chairman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.